Internationale søgedatabaser med bivirkningslister - Botox behandling? Kend bivirkningerne

Internationale søgedatabaser med bivirkningslister

Den amerikanske søgedatabase

Den amerikanske database FAERS (Adverse Event Reporting System) er tilgængelig for amerikanere, som ønsker at rapportere bivirkninger. Og alle kan se hvad der er blevet rapporteret, så det er et godt sted at søge.

Link til databasen:

http://FDA Adverse Event Reporting System (FAERS) Public Dashboard

Den Canadiske søgedatabase

Den Canadiske søgedatabase indeholder meget information om bivirkninger og er et godt sted at søge:

Man skal ind på dette link:

https://www.canada.ca/en/health-canada/services/drugs-health-products/medeffect-canada/adverse-reaction-database/medeffect-canada-caveat-privacy-statement-interpretation-data-search-canada-vigilance-adverse-reaction-online-database.html

Man scroller ned i bunden og trykker på knappen: “Search the Adverse Reaction Database”.

Så kommer man ind på en formular med søgekriterier, som skal udfyldes. Scroll evt. direkte ned til punkt 3 og indtast enten salgsnavnet (brandet) på toxinet og marker i samme rubrik “By Brand Name”. – Eller skriv “botulinumtoxin” og marker “by Active Ingredient”. Vælger man at søge på brandet “Dysport” f.eks., skal man bagefter klikke på bjælken ved siden af, hvor der står “Find Health Products”, og så kommer der et lille rullegardin med valgmuligheder, hvor man skal markere det ønskede.

Gå til sidst ned til bunden af siden og vælg den knap som hedder “Search” (søg).

Så kommer der en side op, hvor man kan vælge hvilken visning, man ønsker: “Standard View” (standard visning) eller “Custom view” (brugerdefineret visning). Vælger man “Standard view” , vises søgeresultaterne med det samme.

Den europæiske søgedatabase

Det Europæiske Lægemiddel Agentur – European Medicines Agency – (EMA) havde engang en søgedatabase over bivirkninger fra botox produkter. Men disse produkter er fjernet fra listen. Man kan heller ikke længere finde en bivirkningsliste på “botulinumtoksin”.

http://www.adrreports.eu/en/index.html