Sådan virker botox - Botox behandling? Kend bivirkningerne

Sådan virker botox

Giftens virkning på nerver og muskler:

Giften optages i nervesystemet – eller nærmere bestemt nerve-enderne. Derfra lammer giften nervecellen.

Nerverne styrer musklerne. Når nervecellerne lammes, modtager musklerne ikke længere signaler fra nervesystemet og bliver dermed også lammet.

Der er et link til 3 illustrationer her:

https://sites.google.com/site/bestbotoxdoctororangecounty/botox-injection-procedures-newport-beach

Som man kan se på illustration nr. 1 i linket, så trænger botox’en ind i en nerve-ende og laver en “ring”/blokering omkring et stof, som hedder acetylkolin. Acetylkolin er et organisk kemikalie, der fungerer i hjernen og kroppen af ​​mange typer dyr og mennesker, som en neurotransmitter (neuro = nerve og transmitter = sende en besked). – Det er en kemisk meddelelse frigivet af nerveceller for at sende signaler til andre celler, såsom neuroner, muskelceller og kirtelceller. Med andre ord: acetylkolin er det kemiske stof, som motoriske nerveceller i nervesystemet frigiver for at aktivere muskler.

Da botox blokkerer for stoffet, siger man botox virker muskelafslappende, men medikamenter, der påvirker nervesystemet, kan altså også have meget farlige virkninger, lige fra lammelse til kramper.

Ud over dette går botox også ind og kløver snap 25 proteinet. Snap 25 proteinet er et membranbundet protein, som er forankret til membranerne i nervecellerne. Ser man illustrationen nederst tv i linket ser man membranerne blive kappet over af botulinumtoksinet, så transportpartiklerne fra nerveenderne ikke kan smelte sammen med nervemembranen.

Den sidste illustration fortæller, at musklen udvider sig, når kommunikationen med nervecellerne ophører. – Nerveenderne laver derefter sikkerheds-nervetråde (sprouts), som senere trækker sig tilbage igen og går til grunde. – Med andre ord, så bliver nerveenderne helt eller delvist ødelagt af botulinumtoksin og kommunikationen mellem nerver og muskler genoprettes først igen når nye nervetråde vokser frem.

Se evt. en anden illustration her (side 618): https://books.google.dk/books?id=kIJXDwAAQBAJ&pg=PA618&lpg=PA618&dq=The+endplate+expands+and+collateral+axonal+sprouts+emerge.+Sprouts+subsequently+retract.&source=bl&ots=cNAB6yw0jC&sig=ACfU3U2_hBeWVWTTPBELb2xMZymm22_QyQ&hl=da&sa=X&ved=2ahUKEwjHq4aAj6vmAhUE4aQKHRnxDC8Q6AEwAHoECAoQAQ#v=onepage&q=The%20endplate%20expands%20and%20collateral%20axonal%20sprouts%20emerge.%20Sprouts%20subsequently%20retract.&f=false