Botox og hårtab - Botox behandling? Kend bivirkningerne

Botox og hårtab

I nedenstående link er der en artikel om 5 kvinder, som udviklede regression (tilbagetrækning) af den frontale hårlinje efter botox-behandlinger (høj pande).

De klagede alle over fremskreden recession af hårlinjen efter periodiske injektioner af botulinumtoksin type A i panden. Man gennemførte derfor et observationsstudie på dem.

Kvinderne havde en gennemsnitlig alder på 52,7 år (område 45-58) og var begyndt at gennemgå periodiske botox-injektioner mod pande rynker for 1-10 år siden (gennemsnit 2.6). Hyppigheden af ​​injektionerne varierede fra 4 til 6 måneder. Kvinderne kom fra både private og en institutionelle klinikker.

Alopeci (hårtab) af den frontale hårlinie var tydelig hos alle 5 patienter, og en miskroskopisk undersøgelse af hovedhårene viste, at hårene også var blevet tyndere. Den gennemsnitlige afstand mellem hårlinjen og glabella (mellemrum mellem øjenbrynene) var mere end 6 cm.

Dermatologer bør være opmærksomme på den mulige forekomst af frontal alopeci efter gentagne injektioner af botulinumtoksin type A til pande rynker. Hud og hårproblemer er ikke tidligere blevet rapporteret som bivikninger til botox.

Studiet med billeder kan ses her:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5096242/