botox kan skade muskler, knogler og tænder - Botox behandling? Kend bivirkningerne

botox kan skade muskler, knogler og tænder

I 2012 udkom der en artikel International Dental Journal om at botox var effektiv til behandling mod at skære tænder og de smerter som opstår i kæberne. Men man har sidenhen ændret holdning, da dyreforsøg har vist at botox faktisk kan beskadige knoglen (kæbebenet) med op til 40 % efter bare en enkelt behandling. Dyreforsøg har vist, at der kan ses dramatiske ændringer i knoglemassen kun 4 uger efter botulinumtoksin-injektion, og at kun halvdelen af knoglemassen var blevet gendannet efter 3 måneder. Man ved endnu ikke om knoglen gendanner sig 100% eller om skaderne er permanente.

For tiden bliver botox brugt af nogle plastikkirurger til at gøre underansigtet smallere, da toxinet er kendt for at reducere tyggemusklerne, når man injicerer dem.

https://www.linkedin.com/pulse/botox-now-believed-damage-your-jawbone-cause-tooth-loss-paul-swann

Et dansk forsøg om botox og muskelskader.

Elsass Instituttet lavede nogle rotteforsøg i 2014 i samarbejde med Niels Bohr Instituttet og det internationale forsknings- og videnscenter PSI i Schweiz. Forsøget gik ud på at stråle igennem muskler, der var injiceret med botox, for at kende musklens tilstand. Og resultaterne var entydige: når nerven blev lammet og kontakten til musklen var afbrudt, kunne musklens struktur blive nedbrudt. Muskelvæv, bindevæv og fedtvæv blev blandet sammen.

Rotteforsøgene viste desværre også, at nogle af nervefibrene ikke blev reetableret efter lammelsen. Man ved reelt ikke om musklen bliver 100% sig selv igen, hvis den først er ødelagt.

https://elsassfonden.dk/instituttet/blog/forskere-botox-aendrer-musklerne/

Vil man læse om forskningsforsøg om muskelskader i forbindelse med højdosis botox-injektioner, er der en hjemmeside her:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5677119/

Artikel om permanente muskelskader (ingen bedring 12 måneder efter injektion):

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/mds.22661

Artikler om tab af knoglemasse:

https://botoxskader.dk/wp-content/uploads/2019/07/Mandibular-Bone-Loss1.pdf

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5466904/

Allerede i 2010 vidste man, at botox “smelter” musklerne. Se denne artikel fra DailyMail Online:

https://www.dailymail.co.uk/health/article-1335489/Botox-causes-muscles-waste-away-parts-body-untouched-injections.html?fbclid=IwAR0wL5ADsCpVvGkfp00CEg4zlGT-1-2aa6TetRs_QTWeUb-k_RrKwurI8CA

Se også denne artikel, som advarer om muskelskader:

https://www.regenexx.com/blog/botox-headache-treatment-side-effects-scary/?fbclid=IwAR1_KaAylrqYPxFiKFQ3CYG1WElZne6G1RqCoby9E4ushd56uP5RRD6beLQ

Plastikkirurger verden over ved udmærket, at botox reducerer muskelmassen – og flere steder i verden bruges botox til netop samme formål: f.eks. at gøre ansigtet smallere eller benene tyndere. Det er almen viden i mange lægekredse. Se disse links, hvor der ligefrem reklameres med det:

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-6489853/Woman-29-1-500-treatment-slim-CALF-muscles.html?fbclid=IwAR1pUdTxaCaCI0BUptOoV29khSfpTCBSrstt4DW05jR38s1Dvkd0qf2XZUc

https://www.iyac.com.sg/en/treatments/aesthetic-services/botox/botox-for-jaw-slimming.html

Med al den dokumentation der findes, kan lægerne derfor ikke længere undskylde sig med, at de aldrig har hørt om muskelskader i forbindelse med botoxinjektioner. DET ER KENDT VIDEN!