22 årig får botulismesymptomer efter 300 enheder (units) botox

En 22-årig mand modtog regelmæssige botox-behandlinger hver 3. – 4. måned mod sved under armhulerne. Han blev injiceret med 150 enheder (units) Botox i begge armhuler pr. gang. Han modtog sine første 3 injektioner uden komplikationer. Hver gang blev tre 50-hætteglas af Botox injiceret i armhulerne med et tilfredsstillende resultat. Den sidste gang, i stedet for tre 50-hætteglas, modtog han tre 100-hætteglas af Botox, dvs. 300 enheder. Ca. to uger efter injektionen klagede han over generel svaghed og træthed efter en træning. Næste dag klagede han over synkebesvær og havde kvælningsfølelse om natten.

Derefter klagede han over synsproblemer, bl.a. skelen og synsforstyrrelser. Han besøgte en øjenlæge, men øjenlægen fandt alt normalt. På grund af synkebesværet og ondt i halsen og en tidligere overfølsomheds historie indså han, at hans synkebesvær kunne være relateret til overfølsomhed, så han besøgte en astma og allergi specialist. Lægen fandt inflammation i spiserøret og henviste patienten til en halsspecialist. Der blev taget flere biopsier af spiserøret. Efter endoskopi og biopsi blev alt fundet normalt. Men patienten var forsat træt og følte sig svag.

Ifølge hans historie og kliniske undersøgelser blev der konstateret mild skelen og træthed i hans ansigt, og en generaliseret svaghed var synlig i hans muskler. Det var en fejl at injicere tre 100-hætteglas Botox i stedet for tre 50-hætteglas. Vores kliniske diagnose var komplikationer af Botox injektion. Til bedre evaluering blev patienten henvist til en neurolog. Diagnosen fra ​​neurologen var komplikationer af Botox, og en behandling blev startet: der blev udskrevet pyridostigmin. Symptomerne lettede bortset fra generel svaghed og træthed. Synkeproblemerne var der stadig efter en måneds behandling, men patientens symptomer forsvandt efter tre måneder.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6409137/