22 årig får botulismesymptomer efter 300 enheder (units) botox

En 22-årig mand fik regelmæssige botox behandlinger hver 3. – 4. måned imod sved under armhulerne.

Han modtog 150 enheder (units) Botox i begge armhuler pr. gang. De første 3 injektioner gav ingen komplikationer. Hver gang fik han 3 hætteglas Botox à 50 enheder injiceret i armhulerne.

Den 4. gang – i stedet for 3 hætteglas Botox (à 50 enheder) – modtog han 3 hætteglas (à 100 enheder), dvs. 300 enheder.

Ca. to uger efter injektionen klagede han over svaghed og træthed efter en træning. Næste dag klagede han over synkebesvær og havde kvælningsfølelse om natten. Derefter klagede han over synsproblemer, bl.a. skelen og synsforstyrrelser.

Han besøgte en øjenlæge, men øjenlægen fandt alt normalt. På grund af synkebesværet og ondt i halsen og en tidligere overfølsomheds historie indså han, at hans synkebesvær kunne være relateret til overfølsomhed, så han besøgte en astma og allergi specialist. Lægen fandt inflammation i spiserøret og henviste patienten til en halsspecialist. Der blev taget flere biopsier af spiserøret. Efter undersøgelser blev alt fundet normalt. Men patienten var fortsat træt og følte sig svag.

Ifølge hans historie og kliniske undersøgelser blev der konstateret mild skelen og træthed i hans ansigt, og en generaliseret svaghed var synlig i hans muskler.

Det var en fejl at injicere tre 100-hætteglas Botox i stedet for tre 50-hætteglas. Diagnosen var komplikationer af Botox injektion.

Til bedre evaluering blev patienten henvist til en neurolog. Diagnosen fra ​​neurologen var komplikationer af Botox, og en behandling blev startet: der blev udskrevet pyridostigmin. Symptomerne lettede bortset fra generel svaghed og træthed. Synkeproblemerne var der stadig efter en måneds behandling, men patientens symptomer forsvandt efter tre måneder.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6409137/