Rapporter om forsøg på børn med spastiske lammelser og om bivirkningerne - Botox behandling? Kend bivirkningerne

Rapporter om forsøg på børn med spastiske lammelser og om bivirkningerne

Man har lavet kliniske forsøg med botox på børn med spastiske lammelser (cerebral parese) på et børnehospital i perioden 2010-2014. Og man fandt ud af, gennem opfølgning, at der var forekomst af systemiske bivirkninger, defineret som sygdomme i nedre luftveje, generaliseret svaghed, dysfagi (synkebesvær) samt død.

Ialt blev 591 børn underlagt 2219 injektioner og der blev rapporteret systemiske bivirkninger i 77 injektionsepisoder, hvilket svarer til 3,6 % af de gange hvor man injicerede.

Man konkluderede af undersøgelsen, at en historie med dysfagi (synkebesvær), og /eller lungebetændelse er faktorer, som øger risikoen for systemiske bivirkninger efter botulinumtoksin.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30146721/?fbclid=IwAR1hYIGHHsfQgS9iRHqfCXF5992X9xKJKUcB6pv1RIGgQllk3LlTua1QfXY

En forskningsartikel om muskelskader hos børn med CP (cerebral palsy/ spastisk lammelse)

Nedenstående link er en låst artikel (fra 2015), som man skal have adgang til. Men der er et forord til artiklen, som man frit kan læse: det er et forsøg med botulinumtoksin på 10 børn med spastiske lammelser. Gennemsnitsalderen på børnene var 11 år og 7 måneder.

Forsøget blev udført for at bestemme forholdet mellem muskelskader og botulinumtoksin. Man gav først behandling i lægmusklen og tog derefter muskelbiopsier (vævsprøver) fra samme muskel.

Resultatet af forsøget : man fandt neurogen atrofi (nervesvind) i medial gastrocnemius (lægmusklen) hos 6 af deltagere mellem 4 måneder og 3 år efter botulinumtoksin-behandlingerne. Type 1 fiber tab med type 2 fiber tab fandt man relateret til antallet af injektioner med botulinumtoksin. Virkningen af ​​disse ændringer i muskelstrukturen på muskelfunktionen i CP er ikke klar i konklusionen. Men man mener, det er vigtigt at overveje forskellige muskler eller injektionssteder i musklen eller tillade længere tid mellem injektionerne.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/mus.24763

En advokat fortæller, at han repræsenterer børn med spastiske lammelser, som har fået botulisme efter botox-injektioner:

https://www.youtube.com/watch?v=mKp-E5B3h6s&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1GyL3DCnFTgDXmxAxTzpzMQiO_fCr6GTmK1_FvGCxSdwn1GnpcGSNwAOI

Edward M. Goldsteins forsøg

En rapport udgivet i 2006 og forfattet af læge Edward M. Goldstein. den omhandler forsøg med botulinumtoksin på børn med cerebral parese. Forsøgene gik bl.a. ud på at teste, hvor meget toksin børnene kunne tåle uden at få botulisme. Rapporten skal man have speciel adgang til. Den kan også købes for 40 dollars. Det skulle være forfærdelig læsning.

https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.2310/7010.2006.00041

Flere forsøg på voksne og børn

Et link til  en oversigt over 863 kliniske forsøg med botulinumtoksin på mennesker. Nogle forsøg er undervejs – andre er afsluttet. 134 eksperimenter er på børn.

https://clinicaltrials.gov/ct2/results?cond&term=botulinum+toxin&cntry&state&city&dist&fbclid=IwAR11Cg9DYbW9H3AgxdglCJAwyDjFqximJk4JoHgn54en7ltRoyuGbldQFEk

Forsøg i 1980’erne med botulinumtoksin. En liste med forskellige publikationer, som er udgivet:

https://www.neurotoxins.org/toxins/2019/faculty/Tsui.pdf?fbclid=IwAR3LvZ6bPKumCfNpBq5yjwTfLSB87tPQnEaSRKtxflY_sbJbt9VsAORB_JM