Detox - Botox behandling? Kend bivirkningerne

Detox

NB!: Jeg giver ikke lægeråd. Mange er blevet hjulpet af disse råd, men ikke alle.

Det mest effektive middel til at stoppe botulisme er Botulisme antitoksin type ABCDEF. Antitoksinet binder sig til de frie toksiner, neutraliserer disse, standser progressionen og forkorter sygdomsvarigheden. Antitoksinbehandling har størst effekt så tidligt som muligt og bør igangsættes senest 7-10 dage efter symptomdebut. Se også: https://www.ssi.dk/sygdomme-beredskab-og-forskning/sygdomsleksikon/b/botulisme

Metoden til at teste for botulisme er med en såkaldt “musetest”. Der injiceres serumblod fra den syge i en levende mus…dør musen eller får den kramper er det tegn på forgiftning.

Musetesten er svær at få og de fleste vil få afslag på at få en musetest.

Alternative metoder til afgiftning:

Kobber

Der er lidt man kan gøre for at bremse en forgiftning: bl.a. ved at indtage sporstoffet kobber (kan købes som kosttilskud) eller tage aktivt kul.

Kobber er faktisk giftigt for kroppen i større mængder, men ved en botox-forgiftning kan det bremse giftens skadevirkninger.

Mange har haft held med at få bremset bivirkningerne med kobber. De starter typisk ud med 4 mg dagligt i nogle dage. Når de værste symptomer er mildnet kan man trappe ned til 2 mg dagligt.

Se artiklen om kobber mod botulisme her:

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/05/170524131119.htm

Aktivt kul

Aktivt kul er en sikker og effektiv behandling, som bruges på skadestuer verden over til at behandle forgiftninger. Kan købes i helsekostforretninger. (Skal ikke forveksles med det kul man putter i grillen). Se mere om aktivt kul som kosttilskud her:

https://hurtigtslank.dk/aktivt-kul/

Nitrophenyl psoralen

Nitrophenyl psoralen er et alternativ til antitoxin. Det er et stof der findes naturligt i forskellige urter/planter (bl.a. bladselleri). Man har forsket i det og fundet ud af at det kan bekæmpe toksiner som botulinum A:

“The study found that a compound called nitrophenyl psoralen was capable of inhibiting the type A botulinum neurotoxin. The researchers remark that small molecules, like the one above, are relatively more stable and have better cell permeability, making them more competent to fight such toxins.”

https://researchmatters.in/news/herbal-remedy-fight-botulinum-most-poisonous-bacterial-toxin

https://www.foodsafetynews.com/2018/11/researchers-find-possible-antidote-for-paralysis-in-botulism-cases/#more-178669

https://www.sciencedaily.com/releases/2018/11/181102131944.htm

Fødevarer som indeholder psoralen:

kommenfrø, gulerødder, knoldselleri, Selleri, kørvel, koriander, koriander frø,  spidskommen, dild, fennikelfrø, figner, grapefrugt, citroner, lime-frugt,  løvstikke, sennepsfrø, persille, pastinak, rød persille

https://www.healwithfood.org/foods-that-contain/psoralen.php

Pyridostigmin

En artikel foreslår lægemidlet Pyridostigmin til behandling af alvorlige bivirkninger fra botox – f.eks. åndenød. Pyridostigmin forhindrer kroppen i at nedbryde den kemiske mediator acetylcholin. Acetylcholin er det signalstof, som bl.a. dannes i de nerveceller, der signalerer til de fleste organer i bughulen og brystkassen. Botulinumtoksin forhindrer frigivelsen af acetylcholin. Artiklen konkluderer derfor, at det er fornuftigt, at bruge lægemidlet Pyridostigmin til forhindre kroppen i at bryde signalstoffet ned, så musklen kan aktiveres bedre.

https://blog.fauquierent.net/2014/07/botox-injection-severe-side-effects.html?m=1

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/25008379/?fbclid=IwAR0Z0OM2kGJ0nIAsqJ4vHUMSF3A0YZ-oFyqBGNyUo1-Wiwzl76RsIpiLH-I

https://www.sciencedaily.com/releases/2018/01/180126130336.htm?fbclid=IwAR06y6GzbD1__f517VhU8ygWMgDC5skeLcAJcep203g3eaVC0onAwHVZwfI

Oxygen terapi

En af botulinumtoksins værste fjender er faktisk ilt, fordi botulisme udvikler sig under iltfattige forhold. Derfor har mange god effekt af oxygen behandlinger, hvis de har haft svære bivirkninger efter botox. Men behandlingen bruges også til mange andre ting: bl.a. mod kræft, dykkersyge og til sårheling. Man behandler også med oxygenterapi på Rigshospitalet i København (dog ikke mod botox-forgiftning, da botox forgiftning ikke anerkendes). Til gengæld kan man købe behandlingen privat hos forskellige klinikker i Europa, og bor man i USA har det kendte hospital Mayo Clinic også behandlingen :

https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/hyperbaric-oxygen-therapy/about/pac-20394380

Kaffe lavementer

Mange har haft gode erfaringer med kaffelavementer, hvilket er en lidt omvendt måde at indtage kaffe på, da kaffen skal indføres i endetarmen fremfor indtages oralt. Men behandlingen er brugt i alternative kredse, da den skulle virke afgiftende på leveren.

https://www.youtube.com/watch?v=RVOTx5FOL4E

Undgå Zink

“Botulinum toxin acts on cholinergic nerve endings to block vesicle fusion and exocytosis. The toxin exerts this effect by proceeding through a sequence of events that involves binding to the plasma membrane, internalization, and eventual expression of an intracellular poisoning action. The final step is known to be enzymatic in nature; botulinum toxin is a ZINC-DEPENDENT metalloendoprotease that cleaves peptide, that govern exocytosis”.

Oversat til almindelig dansk:

Toksinet lammer musklen og forårsager en forgiftningsvirkning. Botulisme-toksin molekylet har brug for zink til at danne en binding, der giver evnen til at blive transporteret til cellerne for at gøre sit arbejde.

Kobber har den nøjagtig modsatte virkning og forhindrer botulismen fra at blive transporteret til cellerne.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153231/?fbclid=IwAR1SHBiYcG–5BN6Lhg3astNqRTB-VAD5uzR6gdG6OBejBqDqoIa2SbOTNU

Andre gode råd

Det er vigtigt ikke at gå igang med afgiftning på egen hånd! Der findes netværk og fb-grupper, hvor man kan hjælpe hinanden med afgiftning og give gode råd. Da vi er individuelle, kan det, som virker godt på den ene, være virkningsløst på den anden – eller i værste fald: gøre tingene værre.