Botulinum toksin type H er verdens farligste gift

Artikel fra 2013 (fri oversættelse fra google translate):

Et nyopdaget botulinumtoksin, der nu er den ottende familie af proteinet, er blevet kaldt det dødeligste stof, der nogensinde er kendt. Da der ikke er oprettet nogen modgift endnu, er gensekvensen bag proteinet en hemmelighed, da forskerne, som opdagede det, frygtede, at det kunne falde i de forkerte hænder.

Det nye toksin er blevet klassificeret som botulinumtoxin H. Indtil dets opdagelse havde videnskabsmænd etableret botulinumtoksiner A-G, som alle har tilsvarende modgift til at beskytte inficerede mennesker mod at udvikle potentielt dødbringende tilfælde af botulisme. Bakterien Clostridium botulinum har en evne til at blokere acetylcholinproduktion – det kemikalie, der muliggør muskelfunktion – og give lammelser, en tilstand, der ofte fører til døden.

Det nye type H-toksin blev fundet i afføringen hos et barn med sygdommen, ifølge Stephen Arnon og hans kolleger på California Department of Public Health i Sacramento. De rapporterede deres resultater i denne uge. Toksinet er så dødeligt, at det at snuse det med en dosis på 13 milliarder af et gram, kan være dødelig. En indsprøjtning på kun 2 milliarder af et gram kan dræbe. Til sammenligning er arsen, et af de mest populære fatale giftstoffer, dødelig på kun en tiendedel gram.

Traditionelle antistoffer var kun mildt effektive til nedbrydning af toksinet, og der blev ikke observeret nogen beskyttende virkninger, når man gav type A-G antistoffer mod mus eller kaniner med type H-toksinet.

Dette er første gang forskere har tilbageholdt gensekvensen for et nyopdaget stof. Normal protokol dikterer at forskere offentliggør dataene i en offentlig database, kaldet GenBank, men fordi toksinet er så dødeligt, blev det besluttet, at handlingen var for risikabel.

“Da der endnu ikke er udviklet antitoxiner for at modvirke det nye C. Botulinum-toksin, havde forfatterne detaljerede konsultationer med repræsentanter fra talrige egnede amerikanske regeringsorganer,” noterede redaktørerne af Journal of Infectious Diseases, hvor undersøgelsen blev offentliggjort. Indbefattet det infektionssygdomslaboratorium ved US Army, Department of Homeland Security, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) og flere andre sundhedsafdelinger.

Dødelige sygdomme og toksiner udgør rutinemæssigt en moralsk bekymring hos forskere, som skal afgøre, om offentligheden potentielt vil have gavn af – eller ikke have gavn af DNA-informationen, der stilles til rådighed. Det var tilfældet sidste år, hvor Stanford University forsker David Relman var en af ​​seks medlemmer af et amerikansk regeringskomité var uenig i beslutningen om at offentliggøre H5N1 fugleinfluenza sekvensering (aflæsning af DNA’et). Oplysningerne ville have gjort det meget nemmere at lave en stamme af virussen og overføre den på tværs af pattedyrsarter.

Yderligere undersøgelser for at påvise antistoffets effektivitet og sikkerhed er nødvendige, før man fortsætter til kliniske forsøg med lægemidlet på mennesker, bemærkede forskerne. Den populære kosmetiske behandling kendt som Botox udnytter en svag form for toksinet, type A, som dets vigtigste ingrediens.

Af det nuværende toksin ville Relman sige, at frigivelse af sekventeringen ifølge New Scientist være “en øjeblikkelig og usædvanlig alvorlig risiko for samfundet.”

https://www.medicaldaily.com/new-botulinum-toxin-deemed-deadliest-substance-ever-sniffing-13-billionths-gram-can-kill-259889?fbclid=IwAR2409KKplLoDnmjr4fER9P6wmKULEPeXV-Y1VVCK9LayirdMcxAqdCe0uA

Se også videoen om type H her:

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=RHhXZ3DUED8&fbclid=IwAR3eYHVkxWHmpkF5CJEOf77v8KayVSPcaJz8ZZk5C3YoS2AMXFvjQN4pY98&app=desktop